Stop de ebola-ramp

Onderscheiding kinderlintje in Nijmegen voor Giro555 actie van Roos Verbruggen (7 jaar)

Op vrijdag 21 november, één dag na de International Dag van de Rechten van het Kind, ontving Roos Verbruggen op het stadhuis van Nijmegen een kinderlintje uit handen van burgemeester Huber Bruls.

Er werden 8 lintjes uitgereikt aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Een kinderlintje is een officiële beloning voor een kind dat iets heel bijzonders heeft gedaan. Dat kan van alles zijn: van een zieke buurvrouw helpen tot geld inzamelen voor een goed doel, van opruimen in de wijk tot een belangrijke sportprijs winnen.

Rooskreeg haar lintje voor haar inzamelingsactie in 2013 voor de slachtoffers van typhoon Haiyan in de Filipijnen. Roos (toen 6 jaar) maakte van schoenendozen collectebussen en zette die in winkels in haar buurt. Tijdens de Zevenheuvelenloop verkocht ze armbanden die ze zelf had gemaakt.

Roos had op vakantie in 2008 en 2010 een Filipijnse vriendinnetje Arjemay op het eiland Bantayan. Daarom was Roos extra gemotiveerd om met haar actie zo veel mogelijk geld op te halen. De opbrengst van haar actie doneerde Roos aan Giro555. Het eiland Bantayan werd zwaar getroffen, gelukkig bleek later Arjemay ongedeerd.

Giro555 vertegenwoordiger Martin van der Kuijl was bij de uitreiking om Roos te feliciteren en haar ook een speciale Giro555-medaille te geven.

Roos vertelde hem over hoe ze de actie heeft aangepakt: “Je pakt een oude schoenendoos, maakt daar een collectebus van en gaat er mee rond”

Jochem van Gelder die de ochtend ‘aan elkaar praatte’ had er het volgende over te zeggen: “je kunt op de bank gaan zitten kijken als er zo’n ramp gebeurt, maar Roos besloot er echt iets aan te doen!

Bij Giro555 vinden we het heel bijzonder dat kinderen zoals Roos zich bij een actie van Giro555 zich inzetten. Ook bij de huidige Giro555 actie ‘Stop de ebola-ramp’ zijn de eerste kinderen al in actie gekomen. We hopen dat veel kinderen dit voorbeeld navolgen.

Kijk hier wat voor actie Roos deed:

https://giro555.nl/wp-content/uploads/2013/11/Flyer%20Roos%20voor%20giro%20555.pdf
http://roosverbruggen.nl

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.