Nederland
helpt
Nepal

Bijna honderdvijftig acties voor Nepal op giro555.nl

De aardbeving in Nepal heeft de Nederlanders niet koud gelaten. Velen gingen zelf actievoeren om geld op te halen voor Giro555. Tot nu toe zijn er in totaal 144 acties aangemeld op de website van Giro555. Jong en oud heeft zich ingezet voor de slachtoffers met uiteenlopende initiatieven, een greep van de aanmeldingen op deze website:

Snoepverkoop

De zusjes Julia (9) en Laura (7) vonden de beelden van de aardbeving op televisie verschrikkelijk. Ze besloten iets doen voor de slachtoffers. Samen bedachten ze een erg lekkere actie: snoep verkopen op straat. Elk snoepje kostte vijftig cent. Voor de mensen die geen snoep lustten stond er een spaarpot. In totaal hebben de zusjes €48,55 opgehaald. Een mooi resultaat.

Zware training

Mozion Bootcamp organiseerde een zware training voor Nepal met 555 oefeningen. Drieënveertig mensen deden mee en in totaal hebben ze €460,- opgehaald. Alle deelnemers hebben de 555 oefeningen volbracht, dus de training is erg geslaagd geweest.

Het fashion en lifestyle merk Fresh heeft €1983,96 opgehaald voor Nepal, met de verkoop van hun bestseller jurkje ‘Laila’. Vier dagen lang ging de volledige opbrengst van Laila naar Giro555. Vanaf 5 mei kwam er een vervolg op de actie. Sindsdien wordt er €10,- van de opbrengst van het populaire jurkje gedoneerd aan de slachtoffers van de aardbeving.

Vakantiedagen

Module Personeelsdiensten BV heeft veel nobele medewerkers. Vijvenzeventig mensen hebben vakantiedagen gedoneerd aan Giro555. Daarnaast ging van één dag de hele brutowinst naar de slachtoffers. In totaal heeft het bedrijf €6008,47 opgehaald.

Zelfs op verjaardagen denken Nederlanders aan de Nepalezen. Riet Kamphuis had geen wensen voor zichzelf op haar 65e verjaardag. Ze vroeg aan haar gasten of ze geld wilden doneren aan Giro555 in plaats van dat ze haar een cadeautje gaven. Haar verjaardag was een topdag geweest. Eerst ging ze met haar gasten bowlen en daarna high teaen aan het strand. In totaal heeft ze hiermee €450,- euro opgehaald.

Bekijk welke acties er nog meer zijn opgezet of kom zelf in actie en meld deze hier aan!

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.