Help slachtoffers
aardbeving

Turkije en Syrië getroffen door zware aardbevingen

Op maandag 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. De bevingen veroorzaakten enorm veel schade, het dodental is opgelopen tot boven de 2.500 mensen, het aantal gewonden loopt in de duizenden. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou.

Geef nu

Giro555 volgt de situatie op de voet. Veel hulporganisaties achter Giro555 zijn direct begonnen met het bieden van levensreddende noodhulp. Op hun websites lees je wat zij doen en hoe je deze hulpverlening kunt steunen. Zo heeft het Rode Kruis, een van de hulporganisaties van Giro555, een gironummer geopend voor hulp aan de getroffenen, en ook via Care, Oxfam Novib, Kerk in Actie, Save the Children en World Vision kun je doneren voor hulp aan de getroffen gebieden.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.