Help slachtoffers Filipijnen

6 maart a.s. publicatie eerste rapportage hulpgelden Filipijnen

A.s. donderdag, op 6 maart, publiceren de Samenwerkende Hulporganisaties een eerste tussenrapportage over de bestedingen van Giro555 giften aan hulp aan slachtoffers van de ramp in de Filipijnen. Het betreffen de bestedingen aan (met name) noodhulp in de eerste drie maanden. Met de ruim 36 miljoen euro aan giften verlenen de deelnemende organisaties hulp tot eind 2015. In november volgt een volgende tussenrapportage.

Giro555 actievoorzitter Henri van Eeghen bezoekt volgende week het rampgebied in de Filipijnen, om zich op de hoogte te stellen van de voortgang in de hulpverlening. Zijn bezoek valt samen met de publicatie van de eerste rapportage.

“Met een nieuw bezoek aan de Filipijnen kan ik uit eigen ervaring informeren welke resultaten er al zijn geboekt en welke uitdagingen er nog liggen”, aldus Henri van Eeghen.


Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.