7.993.096 euro nieuwe tussenstand van Nationale actie Filipijnen Giro555

Na zeven dagen actievoeren is 7.993.096 miljoen euro het bedrag waarmee de Nationale Actiedag voor de Filipijnen van start gaat.  Dat maakte actievoorzitter Henri van Eeghen van de Samenwerkende Hulp Organisaties zojuist bekend in centrum Beeld en Geluid in Hilversum .  De laatst bekende tussenstand woensdagavond was 3.5 miljoen euro.

De nationale actiedag startte om 6 uur vanochtend en gaat door tot middernacht. Radio 2 zendt de gehele dag uit. Bekende Nederlanders bemensen het belpanel, mensen die willen doneren kunnen bellen met 0800 1112. Mensen die geld hebben ingezameld kunnen dat vandaag ook zelf langsbrengen bij Beeld en Geluid in Hilversum. Actievoorzitter van de SHO Van Eeghen: “De sfeer is inspirerend. We hebben al een geweldig startbedrag, daar kunnen we alleen maar dankbaar voor zijn. Ik hoop dat we vandaag nog veel meer geld binnen krijgen.”

Het geld wordt door de Samenwerkende Hulporganisaties ingezet om de getroffenen van de tyfoon Haiyan in de Filipijnen te helpen.  Door de ramp raakten 3 miljoen mensen ontheemd in totaal werden 13 miljoen mensen getroffen. Van Eeghen: “De Samenwerkende Huloporganisaties geven nu noodhulp zoals water, voedsel, medicijnen en tijdelijk onderdak.  Ook zal er veel geld nodig zijn om het land weer op te bouwen en er voor te zorgen dat mensen weer een huis en een inkomen hebben.”

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.