Droogte Hoorn van Afrika

720.000 kinderen met hongerdood bedreigd

UNICEF - KateHolt - Giro555Bijna 720.000 kinderen lopen het risico te overlijden als ze niet snel hulp krijgen. In sommige regio’s in Somalië is één op de drie kinderen zeer ernstig ondervoed. Naar schatting lijden in Ethiopië, Kenia en Somalië in totaal 2,23 miljoen kinderen aan acute ondervoeding.

“We moeten nu direct handelen en zo snel mogelijk enorme hoeveelheden medicijnen, vaccins en voeding sturen om levens te redden”, aldus Shanelle Hall, hoofd van de voorraaddivisie van UNICEF.

In de afgelopen maand heeft UNICEF 1,3 miljoen kilo hulpgoederen verscheept naar de zwaarst getroffen regio’s in Zuid-Somalië. Dat is voldoende om ruim 66.000 ondervoede kinderen te behandelen. De komende maanden gaat UNICEF de hulp opschalen om 400.000 kinderen te kunnen bereiken.

In Ethiopië heeft UNICEF voor 1,2 miljoen dollar (ca. 835.000 euro) aan hulpgoederen naar de regio Somali getransporteerd. En UNICEF Kenia heeft 1,4 miljoen dollar (ca. 975.000 euro) aan goederen geleverd aan haar lokale partners in het veld.

“We waarderen de gulheid van de internationale gemeenschap. De bijdragen maken het verschil tussen leven en dood”, zegt Elhadj As van UNICEF Oost- en Zuid-Afrika.

Video: Wat doet UNICEF in de Hoorn van Afrika?

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.