Aardbeving Haïti

Drie miljoen kinderen beschermd tegen ziektes door vaccinaties UNICEF

In 2012 zijn meer dan drie miljoen kinderen gevaccineerd. Twee miljoen mensen werden door ruim 4.000 lokale gezondheidsvoorlichters en bijna 1.500 gezondheidswerkers voorgelicht over cholera. Vier cholerabehandelcentra, 149  Cholera Treatment Units (CTUs) en 1.270 Oral Rehydration Points (ORPs) zijn opgezet waardoor 139.000 gevallen van cholera behandeld konden worden.

Voor zwangere vrouwen die medische zorg nodig hebben, zijn in klinieken verloskundigen aangesteld, die door UNICEF van medicijnen, apparatuur en technische ondersteuning zijn voorzien.

UNICEF financierde de opleiding van trainers die ‘Kangaroezorg’ promoten: huid-op-huid contact tussen ouders en hun te vroeg geboren baby’s. Deze methode kan voorkomen dat deze baby’s overlijden. Verder ontvingen 48.900 moeders borstvoedingsadvies en hebben 3.712 zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven aanvullend foliumzuur gehad.

Er is een verhoogd gebruik geweest van prenatale zorg in 38.400 huishoudens, 107.837 vrouwen zijn getest op HIV en 2.462 vrouwen ontvingen een behandeling hiertegen.

Op de website van UNICEF Nederland vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: 3 september 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.