Aardbeving Haïti

6.000 families opgevangen op universiteitscampus door ICCO & Kerk in Actie

ICCO & Kerk in Actie verleende in Carrefour City steun via de organisatie ADRA, van oorsprong de humanitaire arm van de Zevendedagadventisten.

ADRA kreeg via ICCO & Kerk in Actie € 800.000 steun van Giro555 om vanaf daags na de ramp 6000 families bij te staan die op de campus van de Haiti Adventist University en de Adventist Hospital in Carrefour City, een wijk van Port-au-Prince, verblijven. Ze verzorgden onder meer 220 hygiene kits en 200 kits met huishoudelijke artikelen voor de ontheemden. 1485 families kregen onderdak. 8100 veldbedden werden verstrekt.

Eind augustus 2010 is dit project beëindigd. Op dat moment had al een deel van de mensen het kamp op het universiteitsterrein verlaten en was er door het team van ADRA naast het verstrekken van tenten en tentzeilen ook een begin gemaakt met de bouw van semi-permanente huizen.

Met de fondsen die ADRA via ICCO & Kerk in Actie van Giro555 ontving, zijn verder 6.000 hygiëne pakketten (met zeep, tandpasta, verband en dergelijke) en 500 gereedschapskisten uitgedeeld. Met die laatste pakketten konden de ontvangers opnieuw aan de slag  als timmerman of kunnen ze meewerken aan de herbouw van huizen.

Op de websites van ICCO en van Kerk in Actie vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: 2 september 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.