Aardbeving Haïti

Drinkwater en toiletten door Terre des Hommes

Terre des Hommes heeft in haar werkgebied Léogane, Petit Goave en Grand Goave latrines en waterputten aangelegd. De latrines zijn door lokale werklieden gemaakt en aangelegd, zodat ze ook door hen worden onderhouden. De latrines zijn in 200 dorpen aangelegd. Daarnaast heeft Terre des Hommes tijdelijke watertonnen vervangen voor waterputten. Zo hebben 9.438 mensen toegang gekregen tot veilig drinkwater.

In sommige dorpen werden latrines voor het eerst geïntroduceerd. Daarom werden er ook voorlichtingsbijeenkomsten in de dorpen georganiseerd waarbij hygiëne een veelbesproken onderwerp was. Om het belang van het gebruik van latrines te onderstrepen organiseerde Terre des Hommes een heuse toiletcompetitie. De makers van het mooiste toilet mochten strijken met de eer. Deze competitie leidde ertoe dat mensen ook daadwerkelijk gebruik maken van het toilet en deze gezamenlijk onderhouden.

Laatste update: 6 mei 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.