Aardbeving Haïti

Financiële injectie voor 1.400 gezinnen door Tear

Aan ruim 1487 gezinnen is een financiële injectie gegeven ter stimulering van de lokale economie. Op deze manier kregen gezinnen de mogelijkheid zelf in hun onderhoud te voorzien en spullen aan te schaffen die ze als gezin nodig hebben.

Deze dingen kochten ze bij lokale winkels of ondernemers waardoor die weer geholpen zijn. Verder zijn zo’n 1500 gezinnen geholpen via het cash-for-work programma. Dit houdt in dat slachtoffers gevraagd zijn te helpen de puin op te ruimen. Hiervoor ontvingen ze dan ‘cash’ geld. Op deze manier was het mogelijk om hen te betrekken bij het opruimen van het puin en hen tegelijkertijd de mogelijkheid te geven voor zichzelf te zorgen.

Op de website van Tear vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: 3 september 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.