Aardbeving Haïti

ICCO & Kerk in Actie steunt opleiding van jongeren

De organisatie Zanmi Timoun, wat Kindervrienden betekent in het Creool, vecht sinds de oprichting in 2001 voor de rechten van kinderen.

Als gevolg van de aardbeving hebben veel kinderen en jongeren hun ouders en andere familieleden verloren. Zanmi Timoun heeft een aantal kinderen geholpen bij het terugvinden van familie die de ramp overleefd hadden.

Maar veel andere kinderen die ten tijde van de aardbeving bij gastgezinnen woonden – waar ze werkten als hulp in de huishouding – wilden niet terug naar de streek waar ze vandaan kwamen. Zij waren al te lang weg bij hun ouders en wilden in de stad blijven.

Voor deze kinderen en tieners, die onder moeilijke omstandigheden nog in de kampen wonen, heeft Zanmi Timoun een educatief programma opgezet. Dit programma stelt de jongeren in staat een vak te leren waardoor ze straks in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Jongeren leren onder andere voor elektricien en banketbakker.

Op de websites van ICCO en van Kerk in Actie vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: 2 september 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.