Aardbeving Haïti

ICCO & Kerk in Actie biedt kinderen en jongeren emotionele ondersteuning

Yon Kote Timoun aprann ak ke Kontan (een plaats waar kinderen leren met een blij hart) is een programma dat gericht is op ondersteuning van de ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen die verlies hebben geleden en trauma’s hebben opgelopen als gevolg van de aardbeving.

De insteek van dit project is om aan 1.000 jongeren in de leeftijdscategorie van 7-16 jaar, uit acht verschillende door de aardbeving getroffen gemeenschappen, drie keer per week educatieve, creatieve en sociale activiteiten te bieden. Op deze manier faciliteert ICCO & Kerk in Actie in samenwerking met het Leger des Heils in de ontwikkeling van vaardigheden en basisleerbehoeften.

Ook werkt het project aan de versterking van de capaciteit van lokale Haïtianen op het gebied van emotionele en sociale problemen binnen hun gemeenschap. Veldwerkers krijgen drie keer per jaar een trainingssessie over onderwerpen als kinderpsychologie, onderwijsmethoden, klaslokaalmanagement en over speciale onderwerpen wanneer nodig.

Op de websites van ICCO en van Kerk in Actie vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: 2 september 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.