Aardbeving Haïti

ICCO & Kerk in Actie zorgt voor huizen en groentetuinen in Jacmel

ICCO & Kerk in Actie zorgde voor huizen voor de slachtoffers en het verbeteren van de voedselsituatie door het opzetten van groentetuinen.

Jacmel ligt in het zuiden van Haïti en werd zwaar getroffen door de aardbeving. Samen met de Haïtiaanse organisatie CROSE is ICCO & Kerk in Actie partner AVSF (Agronomes & Vétérinaires sans Frontières) enkele maanden na de aardbeving begonnen met het bouwen van huizen voor slachtoffers en het verbeteren van de voedselsituatie door het opzetten van groentetuinen.

Om de lokale bevolking actief bij de herbouw van de huizen te betrekken hebben AVSF en CROSE dertig timmerlieden extra scholing gegeven om bij de bouw van de 46 huizen te kunnen helpen.

Ook zijn tachtig jongeren getraind die hielpen bij de introductie van de groentetuinen. In totaal kregen 350 gezinnen een groentetuin waarmee zij in hun eigen voedselbehoefte kunnen voorzien en waarvan ze het overschot op de lokale markt kunnen verkopen.

Op de websites van ICCO en van Kerk in Actie vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: 2 september 2013

Fotocredit: Paul Jeffrey ACT Alliance

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.