Aardbeving Haïti

Opvang 20.000 vluchtelingen door ICCO & Kerk in Actie

ICCO & Kerk in Actie zorgt samen met het Haïtiaanse Leger des Heils voor basisvoorzieningen voor 20.000 mensen in het vluchtelingenkamp St. Martin.

Het lokale Leger des Heils in Haïti werkt in het gebied rondom haar kantoor in de wijk St. Martin in de hoofdstad, Port-au-Prince. Zij kon direct na de ramp noodhulp verlenen in het kamp waar ruim 20.000 mensen hun toevlucht tot zochten. Met de 1,5 miljoen euro van ICCO en Kerk in Actie die zij via de SHO ontvingen, werd er voedsel en water verstrekt voor 10.000 families. Daarnaast kregen 170 kinderen psychosociale hulp en ontvingen 3000 mensen gezondheidszorg. 1200 families kregen een tent.

Er is een kampmanagement gevormd dat bestaat uit afgevaardigden van families die in het kamp verblijven en hulpverleners van het Leger des Heils. Dit management begeleidt de verspreiding hulpgoederen en voorziet in de administratie. Dankzij andere donoren en hun eigen achterban kan het Leger des Heils nog veel meer doen terplaatse.

Dit project is half juli 2010, zes maanden na de aardbeving, beëindigd. Maar veel mensen wonen nog altijd in het kamp omdat ze niet naar huis kunnen terugkeren. Het Haïtiaanse Leger des Heils begeleidt de kampbewoners nog en zorgt samen met andere organisaties voor plekken in het kamp waar kinderen veilig kunnen spelen.

Op de websites van ICCO en van Kerk in Actie vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: 2 september 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.