Aardbeving Haïti

Oxfam Novib geeft voorlichting over hygiëne

Oxfam informeerde de inwoners van de stad Léogâne over de gezondheidsproblemen in hun gebied. Ook kregen de inwoners voorlichting over hygiënisch gedrag om groot  cholera-besmetting te voorkomen.

Het Center for Early Development and Learning in Léogâne (Centre d`éveil et d`apprentissage de Léogâne) was een partnerorganisatie van Oxfam in dit project. De organisatie zet zich sinds 2002 in voor het assisteren van kinderen en tieners met lichamelijke problemen en leerstoornissen en werkt sinds 2010 met proactieve Oxfam-partners aan de awareness days (bewustwordingsdagen). Deze dagen staan in het teken van hygiëne, vooral handen wassen speelt een belangrijke rol. Het programma wordt gevuld met demonstraties, spelletjes, liedjes en rollenspellen.

De 15-jarige Lovely was een van de deelnemers van het speciale educatie programma van het Center for Early Development and Learning (CEDL). Ze is geboren met het syndroom van Down. In het CEDL-programma boekte ze veel vooruitgang in haar persoonlijke ontwikkeling. Dankzij deze vooruitgang kreeg ze de kans om op het toneel te verschijnen tijdens de vijfde Global Handwashing Day. Samen met andere artiesten promootte ze hygiënisch gedrag. Ook zong ze een lied over handen wassen onder de ogen van een gecharmeerd publiek. Zo kreeg Lovely de kans om mee te doen aan de ontwikkeling van haar eigen gemeenschap.

Dit project werd ter plaatse uitgevoerd door Oxfam Québec. Oxfam Novib stelt hiervoor geld beschikbaar.

Op de website van Oxfam Novib vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: 3 september 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.