Aardbeving Haïti

Plan zorgde voor eerste levensbehoeften en onderwijs

Met een bijdrage van 1 miljoen euro van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) over de afgelopen drie jaar, heeft Plan Nederland in de eerste fase na de aardbeving in Haïti noodhulp verleend (€444.061), en in de tweede fase een onderwijsproject gesteund (€554.432). In de noodhulpfase zorgde Plan er met de SHO-bijdrage voor dat 650 families (3.900 personen) in de eerste maand na de aardbeving toegang kregen tot eerste levensbehoeften in de vorm van onderdak, water, voedsel, medische zorg en sanitaire voorzieningen. Ook kregen de families ‘family kits’, onder meer met non-food-items als kookgerei, zeep, tandpasta en waterzuiveringstabletten.

In de wederopbouwfase heeft Plan Nederland gezorgd voor 26 klaslokalen, schoolmaterialen voor ruim 6.700 leerlingen, schoolmeubilair voor 6.600 leerlingen en training voor 75 leraren en schoolinspecteurs. Ook creëerde Plan 30 kindvriendelijke ruimten, waar kinderen in een beschermde omgeving kunnen worden opgevangen. De gebieden waar Plan met bijdragen van de SHO werkte, zijn Croix des Bouquets, nabij de hoofdstad Port-au-Prince en Jacmel, beide zwaar getroffen gebieden.

Op de website van Plan Nederland vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: mei 2014

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.