Aardbeving Haïti

Tenten, kookgerei en dekens voor 37.000 mensen door Terre des Hommes

Terre des Hommes verleende hulp in gebied buiten de hoofdstad Port au Prince dat eveneens zwaar was getroffen door de aardbeving, maar minder toegankelijk was voor hulp. Hulpverleners van Terre des Hommes distribueerde kort na de aardbeving tenten, kookgerei en dekens in Léogane, Grand Goave en Petit Goave. In totaal kregen 37.214 kwetsbare personen tijdelijk onderdak en huisraad. Niet alle personen hebben dezelfde hulp ontvangen, dit werd voor zover mogelijk ingevuld naar de behoefte van de mensen. Zo kregen zeer kwetsbare kinderen niet alleen onderdak, ze werden ook opgenomen in een programma om hun traumatische ervaring te verwerken of werden herenigd met een oudere broer of zus die werd begeleid in het zorgen voor een jonger familielid.

Laatste update: 6 mei 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.