Aardbeving Haïti

Voeding en zorg voor ondervoede kinderen door Terre des Hommes

In het westen van Haïti, waar Terre des Hommes al jaren actief is, zijn kinderen behandeld in het ziekenhuis die mede als gevolg van de aardbeving leden aan ondervoeding en ernstige diarree. In deze streek waren de gevolgen van de aardbeving niet direct zichtbaar, maar  veel families konden nog nauwelijks rondkomen doordat familieleden uit het zwaar getroffen gedeelte van het land bij hen waren ingetrokken. Er was minder voedsel beschikbaar en dat leidde tot meer ondervoedde kinderen. Terre des Hommes organiseerde daarom mobiele klinieken waar kinderen die leden aan ondervoeding werden geïdentificeerd en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis. Deze mobile klinieken vonden ook plaats in kindertehuizen, waar veel ondervoedde kinderen verbleven. In totaal screende Terre des Hommes 21.297 kinderen en werden 671 zeer ernstig ondervoedde kinderen opgenomen in een speciaal ziekenhuis programma om aan te sterken. Om de gezondheid van de kinderen te bewaken houdt zusterorganisatie Terre des Hommes Lausanne nog steeds contact met de kindertehuizen en bezoekt deze regelmatig.

Laatste update: 6 mei 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.