Aardbeving Haïti

Voorlichting en sanitatie om cholera te voorkomen door ICCO & Kerk in Actie

ICCO & Kerk in Actie verzorgde voorlichting over hygiëne en sanitatie ter voorkoming van cholera onder de meest kwetsbare groepen. ICCO & Kerk in Actie deed dit samen met de lokale organisatie POZ.

De Haïtiaanse organisatie POZ (Promoteurs Objectif Zerosida) is al jarenlang partner van ICCO & Kerk in Actie en heeft veel ervaring op het gebied van gezondheidszorg, in het bijzonder wat betreft HIV/Aids. Mensen die met het HIV-virus besmet zijn, zijn extra kwetsbaar voor infecties en ziekten waaronder ook cholera. Daarnaast hebben deze mensen te lijden onder de stigmatisering en het taboe dat hun ziekte met zich meebrengt.

POZ heeft daarom een project opgezet dat zich met name richt op deze groep. POZ verzorgde voorlichting over hygiëne en sanitatie, en verwees mensen eventueel door naar ziekenhuizen voor behandeling (POZ beschikt zelf niet over een kliniek met bedden maar wel over goede contacten met het Ministerie van Gezondheid en ziekenhuizen in de omgeving.)

Hoewel de cholera inmiddels enigszins onder controle is, blijft het hard nodig om de bevolking te informeren over de ziekte en de wijze waarop de kans op besmetting verminderd kan worden.

Op de websites van ICCO en van Kerk in Actie vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: 2 september 2013

Fotocredit: Paul Jeffrey ACT Alliance

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.