Aardbeving Haïti

Water en hygiëne in kamp Corailles door Oxfam Novib

Oxfam Novib zorgde voor water en toiletten voor de bewoners van het tentenkamp ‘Corailles’, net buiten de hoofdstad. 1,5 miljoen Haïtianen raakten dakloos door de aardbeving. Met het oog op het naderende regen- en orkanenseizoen, richtte de Haïtiaanse regering net buiten Port-au-Prince het opvangkamp ‘Corailles’ op.

Oxfam Novib werkte hard om Corailles voor te bereiden op de komst van duizenden ontheemde Haïtianen. Daarbij betrok ze 200 lokale inwoners met een geld-voor-werk programma. Vervolgens zorgde ze voor voldoende (drink)water, sanitaire voorzieningen en voorlichting op het gebied van hygiëne en het voorkomen van ziektes.

Oxfam Novib doet er alles aan om de Haïtianen veilig door regen- en orkanenseizoenen te helpen. Ze leert mensen hoe ze overtollig regenwater kunnen afvoeren of drinkwater veilig kunnen opslaan. Met geld-voor-werk programma’s worden waterafvoerkanalen puinvrij gemaakt en zeilen geproduceerd die tegen een fikse bui kunnen.

Dit project wordt ter plaatse uitgevoerd door Oxfam Groot-Brittannië. Oxfam Novib stelt hiervoor geld beschikbaar. Kijk op de (Engelstalige) website van Oxfam Groot-Brittannië voor meer informatie. Luister ook naar het radiofragment waarin Anne Pieter van Dijk van Oxfam Novib vertelt hoe Haïti er voor staat twee jaar na de aardbeving.

Op de website van Oxfam Novib vindt u meer informatie over de hulpverlening in Haïti.

Laatste update: 2 september 2013

Op de foto: waterzak op het terrein in Coraille Cesselesse waar Oxfam Novib voorziet van water, sanitaire voorzieningen, voorlichting op het gebied van hygiëne en 600 tenten.
Photo: Jane Beesley/Oxfam

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.