Aardbeving in Italië

Woensdag 24 augustus werd het midden van Italië getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. De gevolgen van de aardbeving zijn dramatisch. Er zijn bijna 300 mensen omgekomen, honderden gewonden, en de materiële schade is enorm. Hulpverleners ter plaatse zijn volop aan het werk en binnen Italië zijn initiatieven om daaraan bij te dragen.

Er is geen verzoek bij Giro555 vanuit de aangesloten hulporganisaties binnengekomen om fondsen te werven in Nederland met een Nationale Actie. Hulporganisaties in Italië hebben voldoende mogelijkheden om zelf fondsen te werven en hulp in te schakelen.

Hoe kunt u de slachtoffers in Italië steunen?

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.