Droogte Hoorn van Afrika

Diner van Over de Datum Eetclub brengt 811 euro op

Start een Over Datum Eetclub voor Afrika - giro555Ruim 80 mensen kregen 3 augustus in Amsterdam een 3-gangendiner voorgeschoteld van topkok Pascal Jalhay. De avond was georganiseerd door de Over Datum Eetclub, die uitsluitend kookt met ingrediënten die over de datum zijn, maar nog wel prima te eten. Zo wordt voedsel niet verspild.

Het diner ten bate van Giro 555 vond plaats in het gebouw van Stichting Mediamatic, de organisatie achter de Over Datum Eetclub. Niels Bouwman van Mediamatic vroeg de gasten geld te doneren voor de slachtoffers van de droogte in Kenia, Ethiopië en Somalië.

Niels Bouwman: “Iedereen vond het een erg geslaagde avond. Ik ben tevreden met de 811 euro die we hebben opgehaald voor de Samenwerkende Hulporganisaties. We hopen dat nu in heel Nederland mensen een Over Datum Eetclub gaan organiseren om giro 555 te steunen. Wie dat wil, kan een doe-het-zelf-pakket downloaden op overdatum.org.”

Stop verspilling en organiseer een Over Datum Eetclub. Hoeveel geef jij gemiddeld uit aan een restaurantbezoek? Bespaar dat bedrag met jouw eetclub en doneer je winst aan Giro 555. Zo kun je honger bestrijden door bewust te eten.
Ga meteen aan de slag!

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.