Samen in actie
voor noodhulp

Actie Samen tegen Corona begonnen

Bij de priklocatie van de Jaarbeurs in Utrecht, is vanmorgen de landelijke Giro555-actie tegen corona gestart. Actievoorzitter Suzanne Laszlo gaf in aanwezigheid van GGD GHOR André Rouvoet, viroloog Marion Koopmans en pianist Laurens van Rooyen het startsein.

Bij de Jaarbeurs stonden ook mensen in de rij voor hun coronavaccinaties. “Wij hopen dat wanneer steeds meer Nederlanders gevaccineerd zijn, zij inzien hoe belangrijk het is dat de rest van de wereld ook gevaccineerd kan worden”, zei actievoorzitter Suzanne Laszlo. “Terwijl mensen in Nederland bescherming krijgen, willen we hen vragen solidair te zijn met mensen in kwetsbare landen, waar het nog helemaal niet vanzelfsprekend is dat je een vaccinatie krijgt. We zijn allemaal pas veilig als iedereen gevaccineerd is.”

Actievoorzitter Suzanne Laszlo gaf in aanwezigheid van GGD GHOR André Rouvoet, viroloog Marion Koopmans en pianist Laurens van Rooyen het startsein.

Nieuwe virusvarianten

Dat laatste benadrukt ook  Marion Koopmans, die bij de aftrap haar steun uitsprak voor de Giro555-actie. “Doordat het virus zo enorm om zich heen kan grijpen, zoals nu in India, blijven er steeds nieuwe varianten ontstaan. Het virus grijpt zijn kans en daarmee houden we ook problemen. We moeten het dus wereldwijd de kop indrukken.”

De GGD ondersteunt de actie door op alle priklocaties op te roepen tot het geven aan Giro555. “Het is heel belangrijk dat ook in de armste landen en in conflictgebieden gevaccineerd kan worden. Alleen zo krijgen we corona wereldwijd onder controle. Wij ondersteunen deze actie daarom van harte”, zei André Rouvoet.

 ’We moeten dit samen doen’

Dave Gurnani komt uit India en is voorzitter van The India Foundation. Hij was vanmorgen samen met zijn vrouw naar de Jaarbeurs gekomen. “Het is heel belangrijk dat we dit samen doen en ik wil iedereen graag bedanken. Ik hoop dat mensen in andere landen ook geholpen zullen worden en niet alleen India.” In India overlijden op dit moment zo’n 4.000 mensen per dag aan het virus. Er is een groot gebrek aan medische hulpmiddelen.  Met anderhalf miljard inwoners is de vraag ongekend groot.

Tijdens de Giro555-actie zal de 555Collectebus door Nederland rijden.

555Collectebus rijdt door Nederland

Tijdens de Giro555-actie zal de 555Collectebus door Nederland rijden. Hij zal gedurende de actie verschillende plekken aandoen waar mensen in actie komen en onder meer stoppen bij priklocaties.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.