Overstroming Pakistan

Publieke omroep, SBS en RTL samen in actie voor Pakistan

Gezamenlijke persmededeling SBS, RTL, Publieke Omroep en SHO Donderdag 26 augustus organiseren de Publieke Omroep, RTL en SBS samen met de SHO een Actiedag voor Pakistan, onder de noemer Actie 555.

‘Actie 555’

De Publieke Omroep, RTL en SBS zullen op TV, ieder op hun eigen wijze, aandacht besteden aan deze Actiedag voor Pakistan.
Met een gemeenschappelijk ‘basiskamp’ als vertrekpunt zal het publiek, vooral in bestaande programmering, over de ontwikkelingen in Pakistan worden geïnformeerd en worden opgeroepen een bijdrage te storten op Giro 555.

Nederland 2, 20.50 uur

De publieke omroep zal op N2 op thematische wijze stilstaan bij deze Actiedag voor Pakistan. Ingeleid door Netwerk zal vanaf 20.50 uur een speciaal thema programma worden uitgezonden. RTL plaatst RTL Boulevard speciaal in het teken van Pakistan. SBS zal de aandacht hiervoor in Hart van Nederland en Shownieuws verzorgen.

Radio

Publieke en commerciële radiostations zoals Radio 2, Radio 538 en 3FM zullen, ieder vanuit hun eigen programmering, meedoen aan de actiedag. Verwacht wordt dat meer radiostations zich bij de Actiedag voor Pakistan zullen aansluiten.

Gezamenlijk doel is om het Nederlands publiek goed te informeren en zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp in Pakistan.

Belpanel

Een centraal belpanel met bekende Nederlanders staat donderdag klaar om telefonische giften aan te nemen. De deelnemende omroepen en radiostations doen de gehele dag en avond verslag van hun vorderingen.

Eind juli werd Pakistan geconfronteerd met rampzalige overstromingen. Inmiddels zijn 15 tot 20 miljoen mensen afhankelijk van noodhulp.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.