De eerste maanden hulp

Direct na de aardbeving kwam de hulpverlening door de verschillende organisaties achter Giro555 op gang. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het getroffen gebied aanwezig. Zij doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen te helpen. Ook heeft een vijftal extra hulporganisaties zich inmiddels bij de actie aangesloten. De focus ligt op het verlenen van noodhulp zoals het bieden van tijdelijk onderdak, eten en drinken, en psychosociale hulp.

Hulp in beeld
In onderstaande video zie je welke hulp de mensen in Turkije en Syrië ontvangen dankzij alle giften aan Giro555.

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

De organisaties delen hulpgoederen uit, zoals hygiënekits, warme kleding en dekens in de wintermaanden, en nu in de zomer bijvoorbeeld juist ventilatoren. De overlevenden ontvangen contant geld en cash vouchers zodat ze zelf kunnen kopen wat ze nodig hebben. Daarnaast wordt er psychosociale hulp en trauma begeleiding verleend aan de slachtoffers, en zijn er veilige plekken voor kinderen gecreëerd waar zij kunnen spelen en onderwijs krijgen.

Interactieve kaart met voorbeelden van hulp:

Op de interactieve kaart vind je voorbeelden van hulp die met Giro555-geld wordt geboden per land en per type hulp, door op de iconen te klikken.
Klik/Tik op de interactieve kaart hierboven, hier vind je per icoon voorbeelden van hulp die met Giro555-geld wordt geboden per land en per type hulp.

Meer weten?
Bekijk dan het overzicht van de hulp die de organisaties achter Giro555 in de eerste drie maanden na de aardbeving hebben geboden.

We blijven helpen
Met de resterende actieopbrengst blijven de hulporganisaties achter Giro555 nog tot eind februari 2025 hulp bieden. Begin februari 2024 publiceert Giro555 een eerste tussenrapportage met gedetailleerde cijfers en informatie over de hulpresultaten en bestedingen.

Op de hoogte blijven van de hulp?
Geef je op voor de updates over de hulp. Je ontvangt dan een enkele keer per jaar een e-mail waarin we je bijpraten over de hulpverlening aan mensen in Turkije en Syrië. Ook via onze social media kanalen en deze website blijven we over de besteding van de actieopbrengst en de resultaten van de hulp informeren.

Het rampgebied

Wereldkaart

Help slachtoffers aardbeving

2023 / Opbrengst € 123.402.960 Meer informatie

Volgens officiële cijfers gerapporteerd door de Verenigde Naties

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie