De ramp

Op 4 augustus 2020 vaagde een alles verwoestende explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad weg. Duizenden mensen raakten gewond, tienduizenden gezinnen in één klap dakloos. Kinderen waren hun ouders kwijt, en voedsel- en medicijnvoorraden werden vernietigd. Door de coronapandemie was de zorg in de stad al compleet uitgeput. De situatie was schrijnend en er was onmiddellijk hulp nodig.

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 sloegen de handen ineen en riepen heel Nederland op om in actie te komen voor Beiroet. Met de actieopbrengst boden de hulporganisaties twee jaar lang hulp, zoals medische zorg, reddingswerk, drinkwater, psychosociale hulp en ondersteuning bij het herstel van huizen, winkels, bedrijven en een ziekenhuis.

Haven Beiroet na de ramp
1.In Beiroet vond op 4 augustus 2020 een verschrikkelijke explosie plaats. Deze heeft veel slachtoffers gemaakt. Niet alleen hebben mensen het leven verloren en waren 6.500 mensen gewond geraakt, ook werden ruim 300.000 mensen plotseling dakloos .

Het rampgebied

Wereldkaart

Samen in actie voor Beiroet

2020 / Opbrengst € 15.302.276 Meer informatie

Bron: UN OCHA

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie