Help slachtoffers
aardbeving

Actiedag van start: deze BN’ers waren er al vroeg bij vandaag

De actiedag is begonnen. Vandaag staat helemaal in het teken van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Overal in het land komen mensen – jong en oud – in actie. En ook bekend Nederland zit niet stil!

Geef nu

Beeld & Geluid in Hilversum is het epicentrum van de actie. Vanuit daar worden de hele dag live televisie- en radioprogramma’s gemaakt door verschillende publieke en commerciële zenders. FunX trapte de actie af. Acteur Alkan Çöklü, die zelf Turks is, schuift aan bij het radioprogramma om over de ramp te praten. “Je herkent de gebouwen en je herkent de mensen”, zo vertelt hij. “Dus het voelt heel dichtbij.”

Belpanel
In Beeld & Geluid is ook een belpanel ingericht. Onder andere Thomas van der Vlugt, Anouk Maas, Natasja Froger en Famke Louise en Denzel Slager zijn er vanmorgen al vroeg bij om donaties van bellers aan te nemen. “We hebben zelf ook gedoneerd”, zeggen Famke en Denzel. “Dus om hier nu te zitten, doen we met alle liefde.” En Diederik Jekel vertelt: “Een paar euro is al genoeg om een warme maaltijd of een winterjas te kopen. Dus als je iets kunt missen, zou dat geweldig zijn!”

Instagram
Op Instagram roepen ook heel veel bekende Nederlands hun volgers op om geld te doneren. Claudia de Breij schrijft bijvoorbeeld in haar Stories: ‘Als je het nog niet gedaan hebt, maar wel zou kunnen: doneer vandaag aan Giro555.’ En actrice Toprak Yalçiner zegt: ‘Doe mee, al is het klein. Dat maakt het groots. Dank.’ Onder andere Eric Corton en Lakshmi vragen mensen om een kaartje te kopen voor het benefietconcert in Amsterdam vanavond.

Help Slachtoffers Aardbeving
Vanavond wordt er door NPO, RTL en SBS een gezamenlijk programma uitgezonden op NPO1 (20.30 uur): Help Slachtoffers Aardbeving. Jeroen Pauw, Eva Jinek en Fidan Ekiz spreken met mensen die familie in het rampgebied hebben en met documentairemaker Sinan Can en Giro555-actievoorzitter Michiel Servaes, die allebei in Turkije waren de afgelopen dagen. Tijdens het programma zijn ook liveoptredens te zien, bijvoorbeeld van Karsu en Frank Boeijen.

Doneer ook
Vandaag heeft één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de miljoenen mensen in Turkije en Syrië wiens leven is verwoest. De hulporganisaties achter Giro555 zorgen voor basis levensbehoeften, zoals eten, schoon drinkwater en onderdak. Iedere euro maakt een verschil.

Geef nu

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.