Actiedag

Beeld en Geluid in Hilversum staat op woensdag 29 maart van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat helemaal in het teken van de Giro555 actiedag “Help Slachtoffers Hongersnood”. In het actiecentrum in Beeld en Geluid komen de hele dag artiesten en BN’ers langs om op te treden of in het belpanel, of de digital lounge plaats te nemen. Het publiek wordt opgeroepen om deze dag massaal te doneren voor de slachtoffers van de hongersnood.

Hoe laat begint de Nationale Actiedag?

De actiedag start om 5.55 uur op NPO Radio 2 met Gerard Ekdom. Aansluitend presenteren de radio-dj’s Bart Arens, Gijs Staverman, Corné Klijn, Ruud de Wild, Bert Haandrikman, Stefan Stasse en Jan-Willem Roodbeen live vanuit Beeld en Geluid.

Presentator Art Rooijakkers presenteert vanuit Hilversum voor de NPO. In verschillende programma’s doet hij verslag van de nationale actiedag.

Belpanel

Zo vertelt Art Rooijakkers op de nationale televisie over ons belpanel. Net als altijd zetten BN’ers zich in voor het belpanel en social media panel tijdens de Nationale Actiedag. Denk aan Claudia de Breij, Paul de Leeuw, Froukje de Both, Irene Moors… Ze worden heel de dag ondersteund door onze fantastische vrijwilligers.

Gaming Event

Tijdens de Nationale Actiedag is er bovendien een grootschalig gaming event. Beroemde professionele gamers, zoals Kwebbelkop, TheKing77NL, Sjaak, ShannaNina plus Dani en Koen van het Ajax e-sportsteam doen mee. Tussen 17.00-21.00 uur zetten ze hun virtuele leven op het spel om zoveel mogelijk geld op te halen voor slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Somalië, Nigeria en Zuid Soedan. Het is de eerste keer dat de gaming-community wordt betrokken bij een Nationale hulpactie met een eigen event.

Wil je dit zien? Dat kan! Koop hier je kaartje.

Kan ik naar Beeld en Geluid komen?

Ja. Heb je een actie opgezet en wil je de opbrengst naar Beeld en Geluid komen brengen? Kom dan gerust langs. Er staat een grote ton waarin iedereen zijn donatie kan doen.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.