Nederland
helpt
Nepal

Actievoorzitter: “Onder de indruk en dankbaar”

Bijna twee weken na de aardbeving in Nepal heeft Nederland 18.943.163,64 euro gedoneerd aan Giro555 voor hulp aan de slachtoffers. “Het is indrukwekkend om te zien hoe snel na de ramp Nederlanders in actie zijn gekomen om Nepal te steunen. Wij danken iedereen die hier aan heeft bijgedragen”, zegt actievoorzitter Gijs de Vries. Het rekeningnummer van Giro555 blijft ook de komende tijd open voor Nepal.
De tussenstand werd vandaag bekend gemaakt tijdens een speciale uitzending over Nepal bij NPO Radio 2. Dj Gijs Staverman overhandigde de cheque met de tussenstand namens het Nederlands publiek aan actievoorzitter Gijs de Vries. De nieuwe tussenstand markeert het einde van de nationale actieweek, die begon op 1 mei in De Hallen in Amsterdam.
De actie “Nederland helpt Nepal” heeft een nieuwe, digitale insteek waarbij online media centraal staan. Tot op heden bezochten 333.332 mensen www.giro555.nl. Tijdens de kick-off van de actieweek werden in totaal meer dan 18.000 tweets verstuurd waar Giro555 in werd genoemd. Doneren via de telefoon was ook mogelijk, bij de verschillende callcenters kwamen afgelopen vrijdag 14.600 telefoontjes binnen. NPO Radio 2 zond de hele dag live uit vanuit het Giro555 café en radio- en televisieprogramma’s  van  NPO, RTL, SBS en regionale zenders deden voortdurend verslag van de dag.
Honderden mensen in Nederland hebben zelf acties opgezet om geld op te halen. Foekje Fellema uit Doorn verkocht zelfgebakken biologische pizza’s en haalde daar 300 euro mee op.  Jesse (8) haalde met wafelverkoop al 31 euro op. Ook het Nederlandse bedrijfsleven draagt bij aan de actie. Luchthaven Schiphol stelt grote schermen ter beschikking voor Giro555, om de vele duizenden reizigers attent te maken op de inzamelingsactie. Verzekeraar Generali maakt 15.000 euro over op Giro555 en doneert de hele maand mei per online afgesloten autoverzekering €50,-. DSM roept eigen medewerkers op om geld te storten en zal de opbrengst verdubbelen. NS maakt reizigers op de inzamelingsactie attent via de Giro555-oproep op Rail TV.
Daarnaast haken ook bekende YouTubers aan, die op creatieve manieren hun achterban benaderen. Hun bijdragen op het platform viewsvoornepal.nl zijn tot op heden zo’n 160.000 keer bekeken. Populair is de Nepal challenge van ‘Prankster’ waarbij  andere YouTubers worden genomineerd om filmpjes met dansjes te uploaden voor Nepal. Ook de muziekvideo van verschillende bekende YouTubers door ‘Theaumes’ doet het goed.
Dankzij de belangeloze inzet van NPO en NOS worden vanaf vanavond spots van Giro555 uitgezonden op radio en televisie waarin mensen bedankt worden voor hun bijdragen. Ook kranten hebben komende week gratis advertentieruimte ter beschikking gesteld voor een bedankadvertentie van Giro555. De komende tijd blijft veel hulp nodig en blijven giften van groot belang.  Via de website giro555.nl kunnen mensen Nepal blijven helpen. Giften worden direct ingezet voor noodhulp en voor de wederopbouw van het land.

Over Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Dit zijn de samenwerkende hulporganisaties achter Giro555: CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.