Cycloon Birma

Birma 2008

Birma 2008

Op 2 en 3 mei trof Cycloon Nargis het arme en politiek geïsoleerde Birma. Naast de vele doden verloren honderdduizenden mensen hun dierbaren, hun huis en bron van inkomen. Toegang tot het rampgebied was bijna onmogelijk voor hulpverleners en journalisten. Het was moeilijk om een goed beeld te krijgen van de ramp.

De noodhulpactie ‘Help Slachtoffers cycloon Birma ’ startte op dinsdag 6 mei 2008. Door de politieke omstandigheden in Birma was het aanvankelijk bijzonder moeilijk om goed in beeld te krijgen hoe groot de noden waren en om toegang te krijgen tot het rampgebied. Journalisten werden echter geweigerd zodat de ramp niet goed zichtbaar wordt voor het grote publiek.

Met de nationale Giro555-actie werd in totaal 3,7 miljoen euro ingezameld om de slachtoffers noodhulp te bieden.

Het rampgebied
Wereldkaart

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.