Help slachtoffers Filipijnen

Help slachtoffers Filipijnen

Op 8 november 2013 raasde de allesverwoestende tyfoon Haiyan over de Filipijnen. Het was een van de zwaarste stormen die ooit aan land kwam. Naast de duizenden doden verloren miljoenen mensen hun huis en bron van inkomen. Op 11 november begonnen de samenwerkende hulporganisaties een nationale actie. Nederlanders gaven hieraan massaal gehoor. In totaal kwam meer dan 36 miljoen euro binnen op Giro555. De hulporganisaties achter Giro555 zetten dit geld in voor noodhulp en wederopbouw tot eind 2015.

Op zoek naar een snel, kort overzicht rondom de hulp in de Filipijnen? Bekijk dan de interactieve tijdlijn. Hierin ziet u video’s, foto’s en artikelen van highlights in de actie en hulpverlening van de ramp tot aan eind 2015 toen de hulpoperatie met Giro555-geld eindigde.

Het rampgebied
Wereldkaart

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.