Help slachtoffers
hongersnood

Help slachtoffers hongersnood 2017

Help slachtoffers hongersnood 2017

Begin 2017 kwamen steeds meer alarmerende berichten uit delen van Afrika en Jemen. Ruim 20 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen liepen het risico binnen 6 maanden aan honger te sterven, waaronder bijna 1,5 miljoen zeer ernstig ondervoede kinderen.

Giro555 startte op 6 maart de Nationale Actie ‘Help slachtoffers hongersnood’, met op 29 maart een Nationale Actiedag in samenwerking met NPO, met actiejournaals op radio en televisie. De actie sloot op 31 augustus 2017 af met een opbrengst van ruim € 35 miljoen, waaronder een bijdrage van € 2 miljoen van Minister Ploumen. Met deze actieopbrengst hebben de hulporganisaties achter Giro555 ruim 2 miljoen mensen in de getroffen gebieden kunnen helpen.

 

Het rampgebied
Giro555 / Verenigde Naties

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.