Samen in actie
voor Beiroet

Beiroet 2020

Beiroet 2020

Op 4 augustus 2020 vaagde een alles verwoestende explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad weg. Duizenden mensen raakten gewond, tienduizenden gezinnen in één klap dakloos. Kinderen waren hun ouders kwijt, en voedsel- en medicijnvoorraden werden vernietigd. Door de coronapandemie was de zorg in de stad al compleet uitgeput. De noodsituatie was schrijnend. Er was onmiddellijk hulp nodig.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 sloegen de handen ineen en riepen heel Nederland op om in actie te komen voor Beiroet. Op 31 oktober 2020 werd de actie afgesloten. Met de opbrengst van ruim 15 miljoen euro boden de hulporganisaties twee jaar lang noodhulp en hulp bij wederopbouw om de mensen weer perspectief te bieden.

Het rampgebied
Bron: UN OCHA

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.