Overstroming Suriname

Suriname 2006

Suriname 2006

Hevige regens zorgden in mei 2006 voor zware overstromingen in het binnenland van Suriname. Giro555 besloot om een Nationale Actie te starten vanwege de bijzondere banden tussen Suriname en Nederland. De actie bracht 2,3 miljoen euro op waarmee de organisaties achter Giro555 directe hulp konden bieden aan de slachtoffers.

Vanwege de bijzondere banden tussen Nederland en Suriname startte Giro555 een nationale actie. De Publieke Omroep verzorgde op zondagavond 14 mei 2006 een uitzending die geheel in het teken stond van de overstromingen in Suriname. Er werd informatie gegeven over de situatie, vanuit de studio en door middel van reportages uit Suriname. Actievoorzitter Hans Bruning: “We wilden naast het geven van directe hulp onze verbondenheid met het land uitdrukking geven. Het Nederlandse publiek heeft hun solidariteit met de Surinamers in Latijns Amerika en in Nederland laten zien.”

Het rampgebied
Wereldkaart

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.