Vacature: Communicatie Coördinator

13 oktober 2023

Het Giro555-bureau is op zoek naar een Communicatie Coordinator Giro555 (28 uur)

Giro555-bureau
Het is een compacte organisatie die, als ze niet in actie is, bestaat uit vijf (parttime) medewerkers. De executive manager geeft leiding aan de financieel medewerker, de communicatie coordinator, de online coördinator en een ondersteuner. Zodra de organisatie in actie komt, schaalt de organisatie op tot meer dan 50 medewerkers (waaronder persvoorlichters, social media marketeers, fondsenwervers, evenementenmanagers, noodhulpcoördinatoren) en honderden vrijwilligers. De geefbereidheid in Nederland is gelukkig groot waardoor er veel middelen kunnen worden ingezameld en wat een grote verantwoordelijk met zich meebrengt.

De Communicatie Coordinator die wij zoeken is verantwoordelijk om alles in goede banen te leiden als het gaat om communicatie en content productie rondom Giro555, tijdens nationale acties alsook daarbuiten; waaronder de terugkoppeling over de hulpresultaten. De rol is normaliter voor 28 uur in de week, maar dit schaalt op naar 40+ tijdens actietijd.

Wat ga je doen?

Wie zoeken wij? Een veelzijdige communicatie expert:

Wat wij bieden
Het bureau van Giro555 is gehuisvest bij Oxfam Novib kantoor Den Haag, een van de aangesloten hulporganisaties van Giro555. Je valt daarmee onder de arbeidsvoorwaarden van Oxfam Novib en hebt een formele rapportagelijn binnen Oxfam Novib. Functionele aansturing gebeurt door de onafhankelijke bestuurders van Giro555, afhankelijk van de portefeuille.

Werken bij Oxfam Novib

Aanvullende informatie

Over Giro555
De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (Giro555) is een samenwerkingsverband van elf Nederlandse hulporganisaties dat gezamenlijk steun en fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers van uitzonderlijke humanitaire rampen. Giro555 werkt daarbij samen met Nederlandse omroepen, zenders en andere media, en vraagt heel Nederland om zich aan te sluiten. Samen komen we in actie voor noodhulp. Tot nu toe zijn er 48 Nationale Acties gehouden. In totaal hebben Nederlanders daarbij meer dan één miljard euro ingezameld. 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie