Stop de ebola-ramp

Afsluiting nationale actieweek ebola-slachtoffers ook dit jaar weer met belpanel in Beeld en Geluid

Actie voor de Filipijnen vorig jaar in het Nederlands Instituut Beeld en Geluid, Hilversum

Het evenement op vrijdag 28 november en de RTV-spots komen tot stand in samenwerking tussen de NPO en de samenwerkende hulporganisaties. De hulporganisaties en de NPO zijn nog in gesprek over een verdere invulling van dit afsluitende evenement van de Nationale Actie. Zij bekijken de komende week hoe radio en televisie verder kan bijdragen aan de Nationale Actie Stop de ebola-ramp.

Giro555-Actievoorzitter Henri van Eeghen: “Hoe de actie er precies uit gaat zien is niet alleen aan ons, maar vooral aan het Nederlandse publiek. We rekenen op de creativiteit van alle Nederlanders – bekend en niet bekend – om op hun eigen manier acties op te zetten en geld op te halen voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke ebola-ramp. En net als vorig jaar rekenen we ook weer op het enthousiasme en de creativiteit van alle omroepen en radio- en televisieprogramma’s om verslag te doen van deze bijzondere dag in het hele land en vanuit Beeld en Geluid, die ook dit jaar weer belangeloos meewerken.”

Ebola heeft een stille onzichtbare ramp ontketend waarvan miljoenen mensen in West Afrika het slachtoffer zijn. Er is dringend meer hulp nodig: medische zorg, veilige begrafenissen, voedsel en zorg voor weeskinderen. Daarvoor hebben de samenwerkende hulporganisaties de steun van het Nederlands publiek nodig en Giro555 geopend. Van zaterdag 22 november tot vrijdag 28 november houdt Nederland een Nationale Actieweek voor de slachtoffers van ebola.

Nationaal en internationaal zijn vele acties voor slachtoffers van ebola. In Canada, Groot Brittannië en Zweden worden Nationale Acties gevoerd. Vandaag presenteerde Bob Geldof zijn nieuwe versie van Band Aid, met tal van internationale artiesten. In Nederland presenteerde Music Against Disease vandaag de website ebolahitstheworld.com, waar mensen muziek kunnen aankopen waarvan de opbrengst naar Giro555 gaat. Sara Kroos en Dolf Jansen doneren de opbrengsten van hun voorstelling aan Giro555.

In Deventer verkochten drie vriendinnen van 9 jaar hun knuffels en doneerden de opbrengst. In Den Haag en Rotterdam zijn speciale Giro555-yogalessen. Muntenman Toon Borst is weer volop in actie om oude munten te verzamelen en om te wisselen naar euro´s voor Giro555. Een school uit Zaltbommel komt woensdag in Den Haag een cheque overhandigen.

`Wij zijn alle Nederlanders dankbaar voor de hartverwarmende reacties en alle donaties op Giro555 in de afgelopen twee weken. We roepen iedereen op, de scholen, bedrijven, banken, sport en muziekverenigingen en alle kerken: kom in actie en geef aan Giro555 en laat zien dat Nederland één is met de slachtoffers van ebola in Sierra Leone, Guinnee en Liberia`, zegt actievoorzitter Van Eeghen.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.