Help slachtoffers
hongersnood

Aftrap van de Vijfdaagse van Giro555 door Rood-wit D1

‘Als sporters kunnen wij honger stoppen!’ Roept team Rood-wit D1. Zij trapten vanmorgen de Vijfdaagse van Giro555 af. Vijf dagen lang komt heel Nederland in actie. Doe jij ook mee?

‘Het is fantastisch om te zien dat sportend Nederland massaal in beweging komt om de actie tot een succes te maken’, zegt Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555. ‘Dit is Nederland op z’n mooist!’ Rood-wit D1 kreeg de eer om de Vijfdaagse te starten samen met topsporter Thierry Brinkman, maar heel het weekend strijden sporters met elkaar tegen honger. De oefenwedstrijd Nederland-Italië deze dinsdag zal ook in het teken staan van Giro555.

Al €15.109.379,51 opgehaald

Hoewel de actie Vijfdaagse vandaag van start is gegaan, zijn mensen al weken in de weer voor Giro555. Door acties en gulle giftgevers hebben we al meer dan 15 miljoen euro opgehaald! Dat zijn 428.571 pindapasta behandelingen, of 2 maanden eten voor 150.000 gezinnen! Dat is te gek, maar we zijn er van overtuigd dat we samen nog veel meer gezinnen kunnen helpen.

Wat kun jij doen?

Kom vandaag nog in actie voor Giro555! Organiseer een voetbalwedstrijd, geef een concert, haal geld op met je collega’s of start een cupcake-verkoop

Steun andere acties

Je kunt ook lopende acties ondersteunen. Koop een schilderij, een armbandje, sponsor een hardloper, je kunt het zo gek niet bedenken. Bekijk alle lopende acties.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.