Stop de ebola-ramp

Aladja uit Sierra Leone: ‘Ik wil weer naar school’

Sierra Leone is een van de zwaarst getroffen landen door het ebolavirus. Het aantal besmette patiënten loopt nog steeds op, de economie ligt stil en de scholen zijn dicht. NOS-correspondent Kees Broere sprak in Sierra Leone met mensen die zich inzetten voor de strijd tegen ebola en met mensen die de ziekte overleefden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een van hen is Aladja Oumo Jalloh, 16 jaar oud. Ze raakte besmet met ebola, maar twee weken geleden werd ze ontslagen uit het ziekenhuis: Naar huis kon ze niet, want haar ouders zijn dood.

Zij overleefden de ziekte niet. Aladja woont nu in een weeshuis en wacht tot ze weer naar school kan: ‘Als de ebola-epidemie voorbij is wil ik weer terug naar school en verpleegster worden zodat ik straks anderen kan helpen.’

Bekijk het verhaal van Aladja hier op de website van NOS:

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.