Samen in actie
voor Beiroet

Amira: “We overleven dankzij voedselpakketten”

Amira is een vrouw van in de veertig. Zij en haar man hebben drie kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Ze woonden op de bovenste verdieping van een appartementencomplex in ‘Mar Mikhael’, één van de buurten die door de explosie het zwaarst zijn getroffen.  

“Sinds de dag van de explosie woon ik met mijn hele gezin in een klein kamertje in het huis van mijn zwager”, vertelt Amira. “Ons eigen appartement heeft geen dak meer (zie foto onderaan), dat is volledige weggeblazen door de explosie. We zijn blij dat we bij familie kunnen slapen, maar we hopen dat we zo snel mogelijk kunnen terugkeren naar ons eigen huis.  Als we maar iemand kunnen vinden die ons kan helpen met de reconstructie van het dak!” 

In tranen vervolgt ze: “Tot nu toe overleven we dankzij de voedselpakketten en warme maaltijden die worden uitgedeeld door hulporganisaties. Elke dag sta ik met mijn kinderen in de rij voor een warme maaltijd. Ik heb nooit gedacht dat ik ooit in die situatie zou komen.”

Samen met lokale partners en met steun van gevers aan Giro555, verleent CARE, een van de elf hulporganisaties achter Giro555, noodhulp aan de inwoners van Beiroet. Die hulp bestaat uit voedselpakketten, maaltijden, hygiënepakketten, psychosociale hulp en hulp met contant geld, zodat mensen kunnen kopen wat zij het hardst nodig hebben. Er wordt ook aan langere termijn oplossingen gewerkt, zoals hulp en technische ondersteuning bij de renovatie van huizen. Daarnaast is er aandacht voor het voorkomen van gender gerelateerd geweld; de evaring leert namelijk dat dit onder extreme omstandigheden snel kan toenemen.

Verwoeste dak van Amira’s huis

 

Uitdelen van voedselpakketten (met inachtneming coronamaatregelen)

Voedselpakket

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.