Stop de ebola-ramp

Auto’s, fietsen en medische hulpgoederen op 2e reis Karel Doorman

Dankzij donaties aan Giro555 vertrekken woensdag 10 december 12 containers met medische hulgoederen, 4 pick-ups, 10 motorfietsen en 150 fietsen met het Nederlandse marineschip de Karel Doorman naar West-Afrika. De hulpgoederen zijn mede mogelijk dankzij giften van particulieren en bedrijven aan Giro555. De tussenstand op Giro555 is vandaag, 4 december16.00 uur: 9.029.692 euro

Het is de tweede keer dat de Karel Doorman naar ebola-gebied vaart, dit keer vanuit de haven van Vlissingen. Het schip zal opnieuw de landen Guinee, Sierra Leone en Liberia aandoen.

De hulpgoederen worden daar ter plaatse door Cordaid en het Rode Kruis gedistribueerd aan plaatselijke hulporganisaties en ziekenhuizen. De auto´s, pick ups en (motor-)fietsen worden ingezet voor het vervoer van zieken, overledenen, personeel en voorlichters. De medische goederen zijn beschermende kleding voor ziekenhuispersoneel –  zoals laarzen, overals, schorten, handschoenen, maskers en brillen – bleek en emmers.

De 210.000 handschoenen, 10.000 schorten, 1.000 Nokia telefoons, 600 solar radio’s en 1.600 solarchargers, 1.800 emmers en 560 opvouwbare jerrycans zijn tijdens de Nationale Actie door Nederlandse bedrijven gratis ter beschikking gesteld aan hulporganisaties achter Giro555. De samenwerkende hulporganisaties bedanken hiervoor met name Mediq medeco, Vodafone, Waka Waka, HK Plastics bv en Bo-Camp.

Giro555 actievoorzitter Henri van Eeghen: “Wij zijn dankbaar aan alle mensen in Nederland die bij hebben gedragen aan Giro555. Ook danken wij de Nederlandse overheid en de bemanning van de Karel Doorman voor het opnieuw mogelijk maken van transport van hulpgoederen die zo essentieel zijn voor hulp aan de slachtoffers van ebola. En wij danken ook van harte de Nederlandse bedrijven die dit hebben mogelijk gemaakt.”

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.