Help slachtoffers Syrië

Baby Hepa net op tijd gered

De 24 jarige Bahia is net getrouwd als de onrusten in Syrië uitbreken. Wanneer haar huis wordt gebombardeerd, vlucht ze met haar man naar haar ouders, waar ze ontdekt dat ze zwanger is. Tijd om daar van te genieten is er niet: een paar dagen later wordt haar man vermoord. Bahia vlucht hals over kop met haar moeder en zussen naar Libanon, waar ze onderdak vindt in een leegstaand appartement. Ze is gespannen, ondervoed en slaapt slecht. “Ik lag hele nachten te huilen. Ik had geen geld, geen energie, geen hoop. Hoe moest ik hier in m’n eentje een kindje opvoeden?” Vlak voor haar bevalling hoort Bahia over een kliniek waar een partnerorganisatie van ICCO en Kerk in Actie Syrische vluchtelingen medische hulp biedt. Helaas was de bevalling toen al op handen. Haar kindje, Hepa, kwam zwaar ondervoed en extreem zwak ter wereld. Dankzij intensieve zorg in de kliniek en nazorg via huisbezoeken, is Hepa gelukkig aangesterkt. “Het gaat niet alleen beter met Hepa, maar ook met mij”, vertelt Bahia opgelucht. “Ik ben zo dankbaar dat mijn kindje is gered.”

Foto: ICCO & Kerk in Actie/ACT Alliance

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.