Droogte Hoorn van Afrika

Mia Farrow bezoekt Dadaab in Kenia

“Hier gebeurt iets enorms en het is verschrikkelijk”, zegt actrice Mia Farrow tijdens haar bezoek als ambassadeur van Unicef aan de vluchtelingenkampen in Dadaab in Noord-Kenia. Bekijk het filmpje:

Mia Farrow bezoekt vluchtelingen in Dadaab
In de kampen wonen honderdduizenden Somaliërs die gevlucht zijn voor het geweld en het tekort aan voedsel en water in eigen land. Mia Farrow bezocht vluchtelingen die net in Dadaab waren aangekomen. Ze sprak bijvoorbeeld met een vrouw die 25 dagen over haar tocht naar het kamp had gedaan. Onderweg moest ze om voedsel bedelen en kwamen twee van haar kinderen om het leven.

Therapeutische voeding voor 18.000 kinderen
UNICEF en haar partners moeten het onderste uit de kan halen om de bewoners in de overvolle kampen te kunnen helpen. Het is hen echter gelukt om alle nieuwkomers van voedsel te voorzien en om zeer ernstig ondervoede kinderen te redden. Ongeveer 18.000 van hen krijgen een behandeling met therapeutische voeding. “Ik hoop dat de meesten het overleven,” zegt Farrow.

Meer dan de helft van de vluchtelingen zijn kinderen
Aan de intocht van nieuwe vluchtelingen komt ondertussen geen einde. Momenteel wonen meer dan 435.000 Somaliërs in Dadaab, terwijl in de kampen eigenlijk maar plek is voor 90.000 mensen. Ruim de helft van de bewoners is jonger dan 18 jaar. Naar verwachting zal in de komende weken in heel Zuid-Somalië sprake zijn van hongersnood, zodat het aantal Somaliërs dat de grens oversteekt alleen maar zal toenemen.

Wij hebben jouw hulp nodig
“In de hele wereld hebben we het moeilijk, dat weet ik,” zegt Mia Farrow. “Maar niet zo moeilijk als de mensen hier. Ik bedoel, de meesten van ons hoeven niet bang te zijn dat ze ’s morgens niet meer wakker zullen worden. Wij hebben jouw hulp nodig om levens te redden, de levens van de kinderen in de Hoorn van Afrika. Zij zijn van jou en mij afhankelijk.”

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.