Droogte Hoorn van Afrika

Video: Naar school in een vluchtelingenkamp

Kort filmpje over onderwijs in het vluchtelingenkamp in Ethiopië, Dolo:

Weer naar school
A, B,C, D…het alfabet galmt vanuit een van de opvangtenten, die door de hulpverleners een ‘child friendly place’ wordt genoemd. Binnen zingen zeker 100 kinderen uit volle borst mee onder leiding van Halima (22), hulpverlener van Save the Children. Iedere dag van 07:30 uur tot 17:30 uur staat Halima in het tijdelijke opvangkamp voor de ‘klas’. Halima:“Deze kinderen zijn nooit naar school geweest. We oefenen het alfabet, we zingen Engelse liedjes en leren de kinderen tot 10 tellen. De tent staat er nog maar 5 dagen en vanochtend zaten er al 469 kinderen in de klas. Je ziet ze echt opbloeien.”

Trots staat moeder Fatuma door het raam mee te kijken. Haar drie kinderen, van 6, 8 en 10 jaar kunnen wel afleiding gebruiken. “Al onze geiten zijn dood. We zijn gevlucht voor de droogte en het geweld. Ik ben erg blij om mijn kinderen weer te zien spelen en lachen.”

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.