Help slachtoffers Syrië

België vraagt landgenoten opnieuw steun voor slachtoffers Syrië

Met een korte krachtige TV-, radio- en printcampagne, wil het Belgische Consortium 12-12 de enorme noden van de Syrische vluchtelingen nogmaals op de nationale agenda plaatsen.

Onder het motto “Syrië kan niet wachten”, doen Belgische hulporganisaties gezamenlijk een nationale oproep om de onverschilligheid te doorbreken en de slachtoffers van de oorlog in Syrië te steunen. Negen bekende gezichten hebben hun nek uitgestoken, onder wie Wouter Deprez en Ann Van Elsen.

Dat Syrië niet kan wachten, blijkt uit de cijfers: meer dan 4 miljoen Syriërs zijn op de vlucht in eigen land en ruim 2 miljoen leven verspreid in de buurlanden, met een kille en natte winter in aantocht. Intussen kreunen de humanitaire organisaties onder een gebrek aan middelen: om de hulpverlening te kunnen blijven voortzetten, willen de Belgen voor eind december van dit jaar minstens 7 miljoen euro ophalen. Dat is het drievoud van de giften tot op vandaag.

Met deze campagne hoopt Consortium 12-12 de solidariteit van de Belgen massaal te mobiliseren.

“Om ons te helpen de onverschilligheid te doorbreken, hebben we mogen rekenen op zeer veel goodwill. Want naast de bekende gezichten, reclamebureau en productiehuizen, hebben ook alle media- en persbedrijven zich van hun meest solidaire kant laten zie. Over de zenders en kranten en over de taalgrenzen : allen verspreiden ze de campagne volledig gratis.” aldus, Erik Todts, voorzitter van Consortium 12-12.

De Nederlandse nationale actie voor Slachtoffers Syrië eerder dit jaar bracht bijna 5 miljoen euro op. De hulporganisaties zijn volop bezig met hun werk in Syrië en de buurlanden. Giften blijven welkom op de afzonderlijke rekeningnummers van de deelnemende hulporganisaties.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.