Betrokkenheid blijft groot, ook na de actiedag

Nederlanders tonen zich op ongekende wijze solidair met mensen uit Oekraïne. Op maandag 7 maart – de Nationale Actiedag – stond de telefoon in actiecentrum Beeld & Geluid roodgloeiend, via Radio555 werden meer dan 26.000 platen aangevraagd, via sociale media riepen influencers op te doneren en betuigden mensen hun steun, en ‘s avonds bekeken miljoenen mensen de gezamenlijke televisie-uitzending van RTL, SBS en NPO1.  

Aan het eind van deze Nationale Actiedag had Nederland al meer dan 100 miljoen euro bij elkaar gebracht. 

Bekijk hier de aftermovie van de Nationale Actiedag op 7 maart in Beeld & Geluid:


Betrokkenheid blijft

Maar, daar blijft het niet bij. Op het actieplatform van Giro555 zijn inmiddels bijna 700 initiatieven aangemeld om geld in te zamelen voor hulp aan mensen uit Oekraïne, en nog steeds komen er dagelijks vele nieuwe acties bij. Zo komen horecascholen gezamenlijk in actie onder de noemer ‘Koken voor Oekraine’, bakken Tim, Collin, Lise en Lauren pannenkoeken waarmee ze al meer dan € 1.300 hebben opgehaald en haalde Mia (5) al ruim € 300 euro op door zelfgebakken koekjes te verkopen. Andere kinderen in de buurt zijn nu ook aan het bakken geslagen. Wil of heb je ook een actie gestart? Meld deze eenvoudig aan op www.inactievoorgiro555.nl of collecteer op sociale media met een online collectebus.

Opschalen hulp

Dankzij alle hartverwarmende steun kunnen de hulporganisatie achter Giro555 de hulp die zij bieden aan mensen in Oekraïne, en aan mensen die vluchten naar aangrenzende landen opschalen. Meer over de hulp die deze organisaties bieden, lees je hier of kijk de video voor een impressie van de hulpverlening:

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.