Help slachtoffers Filipijnen

Bienvenido Bellarde verdient weer een inkomen

Bienvenido Bellarde (52) heeft een vrouw en vijf kinderen en woont in Carles, Noord Iloilo. Hij is dankbaar dat zijn kinderen niet gewond zijn geraakt door tyfoon Haiyan. Wel raakte het dak van zijn huis zwaar beschadigd en vernielde de tyfoon zijn oogst. Bellarde verbouwt watermeloen, guave en radijs. Kort na de ramp repareerde Bellarde zelf het dak van zijn huis. Maar voor het herstel van zijn akkers kreeg hij hulp van ICCO en Kerk in Actie’s partnerorganisatie Progresso. Deze organisatie richt zich op het bevorderen van organische landbouw. Van Progresso kreeg Bellarde één kilo wormen, waarmee hij zelf verder is gaan kweken. Vermicast heet het vruchtbare product dat door de wormen ontstaat. Inmiddels heeft Bellarde ruim 40 kilo wormen die hij gebruikt voor organische bemesting van zijn grond en die hij per kilo verkoopt aan boeren in zijn omgeving. Organische bemesting is goedkoper, duurzamer en levert betere kwaliteit op dan chemische middelen. Bellarde werkt op het land, zijn vrouw verkoopt de oogst in een stalletje bij huis. Zo werken ze samen aan de toekomst van hun kinderen.

Foto: Benno Neeleman

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.