Aardbeving Haïti

Blij met vuilnismannen

Vuilnisophaaldiensten zorgen voor betere hygiëne en leefomstandigheden voor Haïtiaanse gemeenschappen. VNG begeleidt gemeenten om deze diensten op te zetten, bijvoorbeeld in Léogâne, in de regio Las Palmas. De vuilnisdienst van Port-au-Prince heeft gezorgd dat deze gemeente een vuilniswagen ter beschikking heeft. De vuilniswagen rijdt constant toeterend door de buurt. Al snel verzamelen de mensen uit de buurt zich rond de wagen. De mensen lachen van blijdschap dat zij hun vuilnis kunnen inleveren bij de wagen. Ze dragen zelf financieel bij aan de ophaaldienst met drie euro per maand. De dienst ontvangt verzoeken van mensen in verderop gelegen gebieden om ook daar vuil te gaan ophalen. Binnenkort wordt gestart met een abonnement systeem.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.