Help slachtoffers Syrië

BN’ers steunen actie voor slachtoffers Syrië

Steeds meer bekende Nederlanders scharen zich achter de actie van Giro555. Op Twitter roepen ze op om de actie te steunen, maar ook op televisie en radio spreken ze hun steun en medewerking uit.

Vanaf volgende week zullen televisie spots te zien zijn bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), waarin Renate Verbaan, Brecht van Hulten, Pia Dijkstra, Sipke-Jan Bousema en Floortje Dessing oproepen de actie te steunen.

“Hoe moeilijk de situatie daar ook is, niets doen is geen optie,” antwoordt presentatrice Brecht van Hulten op de vraag waarom zij vrijwillig aan de spots meewerkt. “De mensen zien zo vaak Syrië in het nieuws dat ze bijna vergeten dat er nog steeds iedere dag slachtoffers bijkomen,” zegt reisprogramma maker Floortje Dessing. “Alle beetjes helpen.”

 
Afgelopen week werden de spot opgenomen. Ze zullen na de uitzending van S.O.S. Syrië!, een programma van de VARA en de EO op Tweede Paasdag dagelijks te zien zijn op de publieke tv-zenders. Ook Renate Verbaan is daarin te zien. “Ik werk mee omdat miljoenen kinderen hun huis hebben moeten verlaten. Ze hebben geen idee wat hun toekomst brengt, wie er naast hun woont en wanneer ze weer naar huis kunnen. Daarom doe ik mee.”

Op Twitter hebben onder andere musicalster en presentatrice Kim-Lian van der Meij en acteur en Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar hun steun betuigd.

Steun ook de Giro 555-actie Help slachtoffers Syrië.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.