Bosbranden Australië

Australië wordt momenteel getroffen door een groot aantal verwoestende bosbranden. Er zijn zeker 23 mensen omgekomen en meer dan 1.700 huizen verwoest of zwaar beschadigd.

Twee van de elf hulporganisaties achter Giro555 zijn via hun internationale netwerk betrokken bij hulpverlening in Australië: Save the Children is onder meer actief in het opvangen en begeleiden van kinderen in zogenaamde Child Friendly Spaces (Kindvriendelijke ruimtes) en het Rode Kruis helpt mensen onder meer bij het vinden van 
noodaccomodaties en het opsporen van vermiste geliefden.

Het Rode Kruis heeft vandaag het gironummer 5125 geopend voor iedereen die de slachtoffers wil helpen. Giro555 steunt deze actie van harte en roept iedereen die wil doneren op om dit via het speciale gironummer van het Rode Kruis te doen.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.