Samen in actie
voor noodhulp

Burgemeester Halsema doneert aan Giro555

De 555Collectebus stopte vandaag bij de GGD-priklocatie bij AFAS Live in Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema doneerde namens de gemeente 7.500 euro aan Giro555. Ze noemde de actie ‘van groot belang om mensen in de meest kwetsbare gebieden wereldwijd tegen het coronavirus te beschermen’.

‘Patenten op vaccins vrijgeven’

Ook actrice Melissa Drost, cabaretier Dolf Jansen (die maandag zijn eerste vaccinatie krijgt), tv-maker Bahram Sadeghi en huisarts Steven van de Vijver (oprichter van SOS Moria) kwamen bij de bus hun steun aan de actie betuigen. Dolf Jansen riep de farmaceutische industrie op om de patenten op coronavaccins vrij te geven, zodat armere landen meer vaccins krijgen en hun bevolking sneller kunnen inenten.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.